Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Община Ботевград с четири номинации от шестите Годишни награди в туризма – 2021

В Община Ботевград са номинирани четири туристически обекта в три различни категории:

  • Село Липница е номинирано в категория “Туристическа дестинация“;
  • Проект “Хетеротопии“, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия, е номиниран в категория “Иновации“;
  • В категория “Изборът на българите“ са номинирани два обекта в община Ботевград – символът на града – Часовниковата кула, и Паметник-костница на Ботевите четници в Скравена.

Може да подкрепите всичките четири номинирани обекта едновременно на следните адреси:

За с. Липница може да гласувате тук.

Своя глас за проект „Хетеротопии“ може да дадете тук.

Гласа си за Часовниковата кула в Ботевград и Паметник – костница на Ботевите четници в Скравена, може да дадете тук. Те са на стр. 19 

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Може да гласувате за финалистите до 00:00 часа на 22.11.2021 г. на https://tourismawards.bg/. Сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Back to top