Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ВТОРИ  МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ЕДИНСТВОТО Е СИЛА – БОТЕВГРАД 2022″

This event has ended

На 28 – 29 – 30 Юни ще се проведе второто издание на международния детски фестивал „ Единството е сила“, където тази година ще вземат участие деца от България и чужбина.

Фестивала ще се проведе на сцени в гр. Ботевград, с. Врачеш и с. Трудовец.

Цел на фестивала:

  • изява талантите на участниците като част от развитието и обогатяването на културния живот, социалната и образователната дейност на Община Ботевград;
  • запазване на обичаите и традициите на българския народ като подтиква развитието на детското любителско творчество чрез създаване условия за изява, общуване, дълготрайни партньорства и приятелства между  ръководителите и децата от различните колективи от страната и чужбина;
  • разширяване на знанията на публиката и приобщаването й към ценностите и постиженията на изкуството и културата чрез реализирането на творческите постижения на децата, децата със специални нужди, децата от етническите малцинства и децата гости от чужбина.

РЕГЛАМЕНТ:

1.Във фестивала могат да вземат участие фолклорни групи, мажоретни групи, групи за различни стилове модерни танци, певчески вокални групи и хорове, индивидуални изпълнители (певци, инструменталисти, разказвачи, хумористи), клубове по изобразително изкуство.

2. Възраст на изпълнителите: от 8 до 14 г.

3.Организаторите поемат 1 нощувка, закуска, обяд и вечеря.

4.Групите трябва да пристигнат в деня на участието – . до 12:00 ч.

5.Изпълненията на групите да бъдат до 10 мин.

6.Музиката може да бъде на живо или CD,USB.

7.Разходите за транспорта са за сметка на участниците.

8.Всяка група ще има придружител от домакините.

9.Всяка чуждестранна група да подсигури своя национален флаг.

10.Всички групи ще получат награди и грамоти за участие.

11.Групите да бъдат здравно застраховани.

12.Заявка за участие, анотация и снимков материал може да бъде изпратен в електронен вариант на имейл detskifest.botevgrad@gmail.com  в срок до 20.05.2022г. или на хартиен носител на адрес:

  • България, Софийска област
  • 2140 гр. Ботевград
  • Площад „Освобождение“ №12
  • Народно читалище „Христо Ботев 1884“
  • За Детски фестивал „Единството е сила“

  13.Одобрените състави ще получат официална покана от организаторите.

Идеята за провеждането му се осъществява със съвместните усилия на Община Ботевград, Народно читалище „Христо Ботев 1884“, НЧ „Събуждане – с. Врачеш, НЧ „Никола Василев Ракитин – 1890“ – с. Трудовец и Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр. Ботевград. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Back to top