Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Фотоизложба „Жената в община Ботевград – преди 100 години и сега“

По повод Международния ден на жената – 8 март, НЧ „Христо Ботев 1884“ организира фотоизложба „Жената в община Ботевград – преди 100 години и сега“. Събитието ще премине в три части. Откриването ще се състои на 7 март, четвъртък, от 18:00 часа. Експозицията е подредена в залата за съвременно изкуство „Хетеротопии“, която се намира зад сградата на общината.

Фотоизложбата „Жената в община Ботевград – преди 100 години и сега“ ще бъде в два раздела – „Жената в производството “ и „Равнопоставеността на половете в трудовия процес“. Една част от снимките са подбрани, друга част са заснети от Радослав Маринов.

По време на събитието ще бъде излъчен документалния филм на Андреа Давидова – „Кариерите нямат пол“. В допълнение ще бъде показана и компилация от снимки, направени от младежи, на тема „Равноправието между половете в професиите“.

В третата част на събитието ще участва Катя Симеонова, която ще проведе дискусия на тема „Полът в професиите“ – обзор на европейските ценности с акцент върху равенството на половете.

Събитието е част от инициативата „Сменяме ролите – Женско царство“ в рамките на проект „Права и ценности“ и се извършва с финансовата подкрепа на Европейския съюз и фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Асоцииран партньор е Исторически Музей – Ботевград.

Back to top